Inte ett gram..

Fredag idag, innebär ju vägning. Jag har inte gått ner ett gram nu på två veckor. Det börjat kännas motigt.. Jag vet ju inte vad jag gör för fel, för uppenbart är det någonting... Jag tycker jag äter som jag ska. Förstår inte vad det kan bero på. Tycker inte att jag börde hamna på en "platå" så här i början heller. Iförsig kanske jag inte har såå många kg att gå ner, men tillräckligt. Hur som hellst gör det här mig ledsen, och jag orkar inte med det just nu!

Ingenting har förändrats på måtten heller. En possitiv tänke hade kunnat vara att det kan ha med att jag har tränat en hel del att göra. Att jag har byggt muskler och därför har det blivit "plus minus noll" Men jag tvivlar. Jag har aldrig varit en sån som lätt bygger muskler, och vad hinner hända på två veckor? Iförsig tycker jag att jag tränat mest kondition de sista veckorna med, och det borde innebära viktminskning och inte muskler!

Åååh jag blir frustrerad. Jag trodde verkligen att "this is the time" men jag tvivlar. Men jag ska (försöka att) inte ge upp. Jag lovar :)
 
Jaja, nu är det helg. har fullt upp med att tapetsera här hemma, så det kommer nog inte bli en lugn och avkopplande helg.. Som jag nog egentligen behöver. Men det får bli nästa! :)
 
Ska försöka hinna med att skriva något här under helgen, vi får se! :)
Trevlig helg! Kram! 

brööööd..!

Ikväll har jag ätit bröd..! Riktigt GI-bröd med i stort sett inga kolhydrater! Kan det bli bättre?! Det var återigen på giblogg.se som Sanna skrivit ett recept som jag snodde! ;P Undrar hur hon gör för att hitta alla..! Själv hittar jag bara tex GI-bröd som innehåller 5 dl vetemjöl på nätet. Går inte riktigt på det där. Men GI Har blivit en marknadsföring.

Men som sagt, ikväll njöt jag av en macka med massa pålägg på, allt från brie till gurka. Mums! Brödet smakade gott, tog man de bart var det som en blandning av bröd och omelett tyckte jag. Men tillsammans med alla pålägg kunde jag inte känna någon skillnad på det och vanligt bröd. Mätt blev jag också, en halv räkte gott och väl! Ska nog göra storbak någon dag.. De måste väl gå att frysa?

Recept!
2 ägg
3 matskedar fiberhusk
2 matskedar krossade linfrön
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk brödkryddor (tex: anis, fänkål och kummin)
25g smör eller hälften smör,hälften olja
Lite salt


Vispa äggen noga och smält smöret.
Blanda alla torra ingredienser och blanda sedan samman allt i en skål.
Häll speten på en oljad panna, och in i ungen på 200 grader.
Gör nått annat i femton minuter, sen är det klart!
Ev. vänd på den så den blir brun på andra sidan med.

Gott gott!

Jag blir så matintresserad nu när jag håller på med GI! Idag gick jag inne på hemköp och bara tittade. Köpte iförsig fiberhusket, men sedan gick jag bara runt och tittade om jag hittade något kul jag kunde äta! Jag hittade ingenting men det var kul ändå. Jag tänker på mat ofta, men på ett possitivt sätt nu!

Det blev ett träningspass i dag med, samma som i måndags. Tränade bort träningsverken hoppas jag! ;)

Lycka till till oss som ska bli smala och lite lyckligare! =) (inte för att man inte kan vara det om man är större, men ja.. ni förstår..! )


Sent som alltid

Jag är aldrig hemma nu för tiden känns det som. Och är jag inte hemma blir det absolut inga inlägg här inte! Men men, förstöker med en daglig update iallafall! =)

Idag hade mamma gjort värsta goda tallriken till mig när jag kom hem från  skola + jobb. Det var en plocktallrik med räkor, kyckling, skinka, gurka, paprika och ost. Mmm så gott det var med en liten klick creme fraish med rom i! Mums. Det är så bra mat också, man håller sig verkligen länge på proteiner!

Måste bara säga att jag haft galet mycket träningsverk efter combat igår. Stod och slog åt mig själv en timma. Ingen vila där inte, det var 100% jobb! Riktigt kul, och instruktören var peppande! Gå på det någon gång tycker jag! Man får ut sina innersta aggresioner också! ;)

Jag hoppas jag gått ner i vikt nu. Det börjar kännas bra på byxerna nu,  de som var supertighta innan sitter inte alls lika tight i midjan eller på låren längre, och de som varit större från början sitter inte på haha. Så jag klagar på att jag får dra upp dem flera gånger om dagen. Snacka om jobbigt, eller hur! ;)

Jag har blivit en mål-människa. Jag som alltid tatt saker lite som de kommer har börjat ställa upp mål och belöningar till mig själv. Alltså, inte belöningar i form av mat, utan något annat såklart!

Tex är mitt kortsiktigaste (wierd ord)  "mål" som även är lättast att uppnå att jag ska ha gått ner i vikt tills alla hjärtans dag. Då skajag och pojkvännen åka iväg hela helgen och bo på hotell och bara ha det bra! =) De andra håller jag för mig själv ;)

Ne, nu ska jag titta lite på nätet efter bra recept tänkte jag, lägger ut något här ifall jag hittar något extraordinärt!


Plugg plugg..

Har en hel del att läsa i skolan just nu, så jag rör nte på på mig sådär jättemycket som ni förstår. Det känns konstigt, jag har alltid varit en sån som inte klarar av att sitta still, utan att bli rastlös. Jag har inte tänkt på det förren nu men det är de perioderna som jag vill träna hela tiden! Det känns så skönt att släppa loss och låta musklerna jobba när man suttit stilla hela dagen. Så även idag blir det ett träningspass, bodycombat, blandning mellan styrka och kondition. Ska bli kul :)

Det är även lite roligare att träna nu när man känner sig lite smalare. Att stå framför speglarna är väl inte det roligaste när man tänker efter, även fasst jag är mer än van. TIllbringade mina tre år på gymnasiet framför speglar. Jag gick estet /dans

Nu är jag määtt.. har precis ätit en dundersallad med fetaost och kyckling. Jag är lite trött på vanlig dressing gjort på majonäs och creme fraich, så jag gjorde en "klar" istället. Lika delar vatten och olja och sedan salladskrydda. Blir väldigt gott och fräsht!

Jag vill verkligen gå ner mycket tills på fredag nu.. Nästa vecka skall jag praktisera och har då pedagogiska måltider.. Vet inte hur det är med att ta/ inte ta viss mat då.  Såserna är bäst att hoppa över, då de säkert är gjorda på vetemjöl. Men ris/potatis eller liknanade måste jag antagligen ta lite, för att "vara ett gott föredöme". men håller jag igen resten av dagen skall väl inte en ynka liten potatis förstöra. Det är trotts allt bara fem dagar! men jag vill gå ner lite mer nu i förebyggande syfte..!

Jag gillar GI!

Om ni inte förstått de än så gillar jag GI! Tänka sig att JAG kunde gilla någonting som har med viktminskning att göra.. Förrutom resultat då! Tänka sig! I helgen känns det som om jag ätit jätteonyttigt eftersom jag ständigt varit mätt, men jag har verkligen inte det. Jag har ätit enligt GI, och därför varit mätt! Helt Super!

I lördags kväll gjorde vi pizzan jag skrivit om. Den var som en pizza-omelett ungefär. Vädlgit god, och jag hade på massor av goda champinjoner och färsk kebab och lök. Mmm!

Sedan, som kvällsmys blandade jag lite blåbär med kesella. Blev ingen höjdare, då jag tyckte de var lite surt, och sedan är det ju inte så jättebra med frukt heller. Men litegrann var gott :)

Nu ska jag gå och fixa något gott till kvällen. Jag har varit och tränat så jag behöver lite mer än vanligt. Funderar på att steka hamburgare, det är alltid gott och mättsamt, men jag vet inte. Paprika ska jag ha iallafall.. det är jag riktigt sugen på nu. Konstigt, paprika istället för choklad! ;)

Den här veckan ska jag försöka skära ner på mjölkprodukterna tänkte jag mig. Lite creme fraich som dressing tillåter jag mig, men kanske bara en gång per dag. Sedan drickerj ag ju typ 2 koppar kaffe om dagen, och då har jag mjölk i. Inte heller någon höjdare. Sedan ska jag erkänna att jag fuskat lite och ätit några russin typ varannan dag. Det ska ja också sluta med hade jag tänkt. Hoppas ni tror jag kommer klara det =) Jag berättar sedan hur de går!

Nu är jag så mätt så jag måste sluta, haha.
Kram på er!

Hemmahelg

Var ute och åt igår med några vänner. Som sagt fick ja beställa sallad istället för potatisgratäng, men vet ni vad de bästa var? När vi fick in maten var det min mat alla tittade på och sa att den såg godast ut! För det gjorde den verkligen, fick en jättehärlig sallad med allt mellan himmel och jord! =) Tänk vad bra GI-metoden är!

Åt just en jättegod lunch. Det blev kebabkött med paprika- och gurkstavar, med en bit fårost och ett ägg. Jättegott var det med lite plock mat sådär. Mätt blev jag också, behöver ingenting förren pizzan till kvällen nu! =)

Blir en hemmasittande helg denna helg. Vi har precis köpt Ps3 så kära pojkvänn ägnar sig mest åt det, haha. Jag tyckte han kunde köpa en dansmatta, då kunde ju jag träna ist ;) Sedan är vädret uselt, slaskigt och bött. Och kallt! Inget promenadvänder med andra ord..!

Ha en bra lördag allesammans, och hejja på Erik i körslaget! ;)

Leedig idag

Idag är jag ledig. Eller ledig och ledig, jag ska inte till skolan, haha. Jag pluggar till lärare faktiskt. Det är min andra terminen nu, så jag har precis börjat på min inriktning som är matte för lägre åldrar. Så jag kommer alltså bli mattelärare i årskurs 0 till 6. Ska bli riktigt kul. Men jag har ju tre år kvar haha!

Vad jag har hunnit med mycket idag! Åt en, för mig, avancerad frukost. Stekte ägg och bacon och gjorde en vitlöksröra till. RIktigt gott, satt och njöt lääänge. Sedan gick jag och jobbade två timmar. Lagom sådär. När jag kommit hem städade jag lite och har faktiskt til och med hunnit välja kläder tills ikväll..! DET är olikt mig, men jag antar att jag tycker det är kul nu när jag iallafall blivit liite mindre =)

Appropå det.. Vågen visade ett hekto mindre idag än förra veckan. Det är inte mycket det..! Men det är bara att ta nya tag. Som mamma sa, vågen visade inte mer iallafall. Och allt annat ÄR ju faktiskt possitivt =)

Ska ut och äta ikväll. På en sån där restaurang där maten är skitdyr och man får potatisgratäng till det mesta. Det kommer verkligen bli ett prov för mig..! haha. Sallad istället för potatisgratäng, som jag älskar. Jaja, när jag tänker efter blir det nog inte så jobbigt egentligen, mest principen. Jag vet ju att  jag kommer bli snyggare än dom andra som sitter med sin potatisgratäng iallafall! :D jag får tänka så..!

Imorgon ska jag baka pizza! Sanna som skriver giblogg.se tipsade om en GI-pizza. Tack! =) Så jag ska göra den, men min pojkvän vågar inte så han ska beställa en, haha.

Trevligt helg! =)
/Suss

Sena kvällar

Som vanligt sitter jag här på kvällarna. Borde igentligen sova idag med men jag vill ju skrivalite här först! =) Är inte så bra på att uppdatera ofta.. Men jag gör det ju mest för min egen skull hur som hellst.

Dagens mat har bestått av avocado och hamburgare i stort sätt. Eldorado (jag är nästan hundra..) har jättebra hamburgare, med bara 1g kolhyrater per 100 gram. Super! Avocado är också super med alla nyttiga fetter. En kompis frågade mig idag om jag inte går upp i vikt med allt de fettet. Då menade hon inte min kost för övrigt utan just avocado.. Ïnte går man upp i vikt av dom inte! 

Åt middag med. Blev mammas köttgryta med grönsaker. Inget speceillt med det :P  Fick hasta i mig det, usch, för att hinna åka till träningen. AJ säger jag bara för att träna muskelgrupper man har jätteträningsverk efter igår i.. ! Men det är skojj ändå! =)

Imorgon blir de vägning. Hm.. får vi se hur de har gått. Har nog ätit lite lite den här veckan, inte bra. Men hoppas det är några gram iallafall. Flera undrar hur mycket jag har tänkt gå ner i vikt, men jag har inget riktigt svar på det faktiskt. Men först och främst 10 Kg. De Behöver jag bli av med. Sedan får vi se.. hoppas på mycket mer!

God natt!

Vad bra man mår av träning!

Nu sitter jag i sängen och skriver. jag är trött och ska snart sova.

Jag var och tränade förrut. Hade inte bokat mig på något pass utan var bara på gymmet. Jag kom hem från skolan och var helt slut efter en hel dag med mycket information. Åt lite kokt fisk med grönsaker och gick sen och satte mig vid datan. Som vanligt. Men så tänkte jag det, att jag kommer antagligen sitta här större delen av kvällen, iallafall kommer jag inte göra något nyttigt eller speciellt här hemma. Så jag tänkte att jag åker till gymmet! Och det gjorde jag.

Det var jättehärligt att träna, fick springa av mig lite, och sen trötta ut musklerna till max. Jag gillar det, har dock inte motivation att just gymma särskillt ofta. Efter en och en halv timme unnade jag mig 15 minuter i solariet. Tror ni det var skönt eller?! Veeet, det är inte bra att sola, men det är som terapi för mig i perioder. Som nu :)
Sen när jag kom hem var jag på bra humör  med alla endorfiner som hoppade i kroppen! ;)
Det är så dumt, man drar sig ofta för att gå till gymmet, men man vet ju hur skönt det känns när man är färdig! Man borde tänka på det oftare..!

Imorn är det skola igen. Men jag tar bara med mig något väldigt lätt till lunch tror jag. Tar nog ett ägg och en avocado. Det brukar bli perfekt! =)

GI är enkelt, ibland lite för enkelt med

Igår krånglade bloggen så jag kom inte in. Skummt. Men men, idag funkar det hoppas jag! =)

jag har funderat idag. Som alla andra dagar iförsig, jag är en funderare ut i fingerspetsen, tro det eller ej.
I alla fall, jag har kommit på att GI är FÖR enkelt för mig! Eftersom man får äta det jag tycker är som godast (kött och ägg) och då inte blir sugen på det andra jag tycker om (godis och kakor) är det No problems so far. MEN... Eftersom jag tänker att dettta är ju busenkelt så motiveras jag inte. Jag tänker typ "jag kan äta de godaste och så går jag ner i vikt bara utan att anstränga mig" och det är ju inte heller bra. Till exempel har jag blivit slö och inte tränat som jag brukar och borde. I för sig har jag haft en dunderförskylning i kroppen en veckas tid och jag bara väntar på att få magsjuka också, men endå.
Så nu har jag bestämmt mig för att lägga in the 6th gear som min kära biltokiga pojkvän skulle säga! ;P Nuu jävlar blir det åka av, Suss ska bli stenhård mot sig själv och få RESULTAT. Tror inte det kommer bli någon vidare minskning denna vecka heller faktiskt, MEN SEN.  Ååh jag älskar att peppa mig själv!

Just de! Receptet på Muffinsarna!

Ägg och bacon muffins - 12st

10 ägg
1 dl vispgrädde
2 dl riven ost
2 pkt bacon
peppar


Blanda ägg, grädde och ost. Klipp baconet i små bitar och stek.

Blanda baconen med äggröran, peppra.
Häll sedan smeten i muffinsformar
In i ugnen i ca 175 grader i 20 minuter.
Sista minuterna satte jag på grillen och höjde till 200 grader för att få färg på dem.
Gott att värma i micron eller äta kalla.. Mums!

Jättegoda! Jag hade vanlig skinka i istället för bacon, men jag tror man kan ha lite vad man känner för, som i en vanlig omelett. Nästa gång ska jag göra det!

Skriver mer sedan, kram


Kursstart

Idag var de kursstart i skolan. Känns som om det kommer bli en intressant vår men med lite fritid, då det är mycket plugg. Jaja har man gett sig in i leken får man leken tåla som en sa idag :P Slutade tidigt så jag hann även gå en sväng i stan innan jag åkte hem. Inte bra för plånboken, men eftersom jag för en gångs skull känner mig smal (definerbart :P) så tänkte jag att det är bäst att passa på!  Blev ett linne, en klänning och en kofta från Gina Tricot. Kostade bara 49:- styck, så det var ju inte så farligt heller!

Jag känner mig typ tom i magen hela tiden. Inte hungrig-tom utan mer.. nöjd-tom. jättesvårt att förklara. Jag antar att min magsäck minskat lite, eftersom jag blir mätt så mycket fortare än förrut, eller så är det för att jag inte äter "tom" mat. Båda delarna tror jag. En härlig känsla iallafall.

Läste på internet om en slags omelett-muffins igår. Såg riktigt gott ut, så jag ska gå ner och göra en sats med en gång tänkte jag. Jag tror det kan vara ett bra lunchalternativ, då de gick bra att äta kalla! Hör av er om ni vill ha recept. Jag skriver här sedan hur de smakade ;)

nya recept

Nu har jag precis ätit lunch. Blev hemmagjorda köttbullar modell större med vanlig sallad. Riktigt gtt och mättande! Isbergssallad blir man mätt på fort tycker jag.

Jag har fått lite torka på mat man kan äta. Blir oftast något kött tex köttfärs eller karré med vanlig sallad eller "salladspåsar" med typ thai eller andra smaker. Är lite trött på det, så jag tänkte kika runt på nätet och skriva ut en lång lista på goa recept. Bra tips! Då kan man bara ta fram papprena när man är lite omotiverad.

Åt världens godaste fisk -plocktallrik igår; vi hade en skiva gravad lax, massa räkor, liten laxbit tillsammans med gurk och paprikastavar. Jätte gott! Och till min största lycka hittade jag en aioli i affären som jag helt kan äta! Innehöll inget socker alls, och senapen var dijonsenap så det gick ju jättebra!  Supernyttigt med allla bra fetter som fisken innehåller!

Annars har helgen flytit på bra. Pojkvännen uppmärksammade att jag började ta påmig tightare kläder än han är van med att se mig i, haha. Jag antar att jag börjar bli mer bekväm med mig själv redan nu, och det känns ju jättebra! :)

Ska nog ta en promenad ner till gymmet idag. Knasig som jag är brukar jag ta bilen, alternativt bussen. Men det är ju så korkat egentligen! Det har iförsig typ en halvtimma att gå ner, men det är ju inte jobbigt precis! Samma väg går jag till bussen varje morgon, så varför inte gå till gymmet med? Perfekt uppvärmning, så det gör jag idag!


Helg

Jag har varit riktigt duktig på att blogga den här helgen.. Eller Inte!
Hur som hellst har jag bestämmt mig för att inte blogga på helger, därför att det finns så lite tid till det.

I fredags vägde och mätte jag mig, inte ett hekto ner sedan i tisdags, men 6 cm runt magen! Alltid något, trotts att man vill gå ner i kg också..

Blir träning ikväll, är riktigt pepp på det nu!

 Skriver lite senare om hur helgen varit!

Vad ska ni äta idag ? :)

2 veckor nu

Sådär ja, nu har det gått två veckor sedan jag började med GI. Om jag ska vara ärlig tror jag aldrig jag har hållt på helhjärtat med en "diet" såhär förrut..Suget har alltid blivit för stort, eller så har något annat sabbat det. Men inte den här gången, inte den här gången.

Idag fick jag ett tips av en kompis; ´köp något som symboliserar någonting du vill öppnå som ditt "långtidsmål", så tar du fram det och minns nhur du vill att det ska kännas.´ Då kommer jag bli peppad till det här sa hon. Så jag gick in och köpte en bikiniöverdel, den var billig och skitsnygg. Den tänkte jag ,ska jag ha när jag ska utomlands nästa gång, förhoppningsvis till sommaren. Då ska jag vara snygg , och vilja visa mig, i den!;)  Så om jag tar på mig den lite då och då kommer jag, förhoppningsvis se förändring, men också längta tills nästa gång jag tar på mig den. Och däremellan är det tänkt att jag ska få bättre självförtroende också, haha. Kul idé, hur som hellst så har jag ju en sngg bikiniöverdel!

Imorn blir det inget i bloggen, jag ska upp tidigt till skolan, är där hela dagen tills jag åker direkt till jobbet och kommer förhoppningsvis hem innan klockan 2 på natten. DÅ är jag trött ska ni veta..! Men, vad gör inte en fattig student för pengar ? GI mat är ingen studentmat heller, så man får välja ibland!

På lördag kommer fredags viktresultat!

Kram på er

Rise and return

Igår var en mycket häktiskt dag så jag hann inte blogga..
Först skola och sedan ut och åt mat "middagsmöte" på en pub här i stan. Känndes lite fånigt att beställa "en hamburgertallrik utav pommes och bröd, men lägg gärna på mer sallad!" Men jag är stolt över det, väldigt stort faktiskt. Och till det blev det såklart vatten!

Imorgon ska jag väga mig, men jag känner inte för det om jag ska vara ärlig.. tror inte det hänt någonting sedan i tisdags... Inte konstigt egentligen, eftersom de bara är några dagar, men jag har slarvat lite.Dels så har jag inte ätit så ofta som jag borde, och frukosten tycker jag  har varit jättesvår!

Jag är en sådan där som egentligen älskar att äta frukost, men älskar att sova med.. Så jag prioriterar inte att gå upp långt innan så jag kan göra ordentlig frukost. Förrut blev det alltid havregrynsgröt, men ska ju inte äta det ofta längre. Så jag får istället tänka till, vilket blir svårt, haha. Ägg har jag redan kokat kvällen innan, så det har blivit ett ägg, lite nötter och en skinkbit.Men det känns inte tillräckligt, då jag oftast inte äter förren lunchen vid 12 igen... Suck. Någon med bra idér om snabba frukostar som man håller sig på? 

Ska ner och gör mat nu. Det blir fisk, typ plattfiskfiléer. till det gör jag en sås på creme fraiche och sallad till. Hm, kanske ska göra en isbergssallad-sallad så får man ner tuggmotstånd än djupfrysa..?  Får se!

nu är ledigheten slut..

..och imorn ska jag tillbaks till skolan. Fast det blir rätt lugn vecka, kursen slutar nu ju. Så blir det ny nästa vecka. ska bli kul!

Idag har jag inte ätit mellanmål som jag ska, men ibland hinner man inte det helt enkelt. Så är det, inte mycket att göra åt! Blev en frukt efter träningen med, har inte ätit frukt på ett tag nu men efter ett spinning + corepass kände jag att jag var värd det! :P

Jag har kommit på att avocado är gott idag hehe. Åt en till kvällsmat tillsammans med stekt bacon. Det är ju riktigt gott, med lite örtsalt på. Mmm.. blir nog en sån till lunch imorgon med. Eller tonfisk. Var och handlade idag så det finns mycket att välja bland! ;)

 god natt =)

Idag är jag glaaad!

Sitter här med min frulle.. Bleven burk tonfisk och egg ägg med majonäs. Supergott iallafall!

Idag var det ju en vecka sedan jag började på nytt kan man säga, eftersom jag var ute och festade och drack socker med alkohol (även kallat cider, haha) vilket ju inte är sådär jätte GI-smart. Så jag kunde inte hejda mig, jag sprang till vågen imorse när jag vaknade! Och jag blev helt chokad! Sedan i fredags har jag gått ner 1,5 kg, på bara 4 dagar alltså! Och då tyckte jag inte jag var sådär värst hård mot mig själv i helgen!

Så allt som allt har jag gått ner 2,5 kilo nu, det känns underbart! Runt magen har jag minskat med 8 cm. Jag känner nästan ingenting på mina kläder, men vet vet, om ett tag kanske jag kommer i alla mina jeans jag köpt "för att jag ska kunna ha dem när jag gått ner några kilo"! ;) såå typiskt mig att göra så, haha!

Weay, idag är jag glad och ska iväg och träna om en timma ungefär!

Ha en bra dag så hörs vi sedan!
Kraam

Imorgon får jag mitt paket!

Jag har blivit medlem i Bonniers bokklubb, inte för att jag läser så värst mycket annat än studentlitteratur, utan för att de hade Paulúns bok om GI-metoden för bara 20:-. Så jag beställde den plus en annan bok och fick samtidigt en Björn Axén Volumizer och en hårfön, båda från OBH Nordica. Det kunde jag ju inte motstå! Tror jag får betala en hunring för hela kalaset, med frakt och allt. Då det är ju bra. Sen måste jag iförsig köpa 3 böcker på ett år innan jag kan gå ur men. Det är inte så farligt. Men iallafall, imorgon får jag mitt paket, det ska bli riktigt kul!

Jag funderar på om jag borde sätta upp ett mål för mig. Ett mål att som att jag ska gå ner X antal kilo tills vecka X. Funderar på om det skulle peppa mig ännu mer eller om det är "omöljigt" för mig att veta hur mycket som är logiskt och möljigt att jag klarar av. Så jag antar att ett sådant mål kanske inte är det bästa. Däremot ska man kanske försöka se framåt. Det finns alltid något därframme som man har som något slags mini-mål. Eller, inte mål, men mer som något man längtar tills. Som nu, det är min födelsedag i slutet av Februari som jag ser långt där framme. Då ska jag minnsan vara snygg och smal, haha ;)

Nej, nu är det bäst jag gå och lägger mig. Jag vänder så lätt dygnet.. Jag har varit ledig i tre dagar nu, och min dygnsrytm är redan lite ur balans!
God Natt  / S


Mätt och belåten!

Idag har jag ätit och haft det bra, haha. Förr så har jag alltid varit så godissugen när jag känner mig lite krasslig, men inte idag! Det känns super!

TIll lunch gjorde jag en äggröra. Det är så enkelt, bara vispa ihop ett ägg och lite grädde/vatten och hälla i en kastrull. Men man får vispa hela tiden, annars bränner det..! Som tur var klarade jag mig idag. Det är förresten jättegott att ha i paprikakrydda eller curry i äggröran. Starka kryddor ökar ju förbränningen också PLUS gör en törstig, vilket också är bra för att få i sig tillräckligt med vatten.

Till middag åt jag rester från grytan igår. Kotlettbitar och thai-mix var det. Gott idag med =)

Ingen vidare motion idag. Var och jobbade en sväng, så det var promenaden dit då. Det regn-blåste så mkt så jag gick inte en promenad efteråt, som jag tänkte. Tråkigt med det här vädret, jag vill ha fint väder så man kan gå ut och gå. Det är en sån enkel och härlig träningsform!  Nej, det får bli spinning imorn förmiddag istället om jag känner mig frisk för det. Fast det gör jag nog!

Hoppas ni haft en bra dag! Kram

jag vill inte vara sjuk!!

Idag är jag ledig, vilket känns väldigt bra då jag inte sovit på nästan hela natten.. Låg och vred mig sådär som man gör när man mår lite dåligt och har förskylning i kroppen. Snoozade i en timma imorse, tur jag var ledig!
Det värsta är att jag har så svårt att äta när jag är sjuk. Igår fick jag inte ner något efter träningen. Jag skulle nog inte tränat heller egentligen.. Efteråt kände jag riktigt hur alla förskyldingsbaciller spred sig i kroppen!

Imorse fick jag tvinga i mig ett ägg och en kasslerbit. Men idag ska jag äta, det måste jag, dels för förskylningen, men också för GI. Då måste man äta ofta, och dricka vatten. Så det ska jag göra idag! Sitter här med en vattenflaska framför mig så det ska allt gå bra!

Jag har märkt den senaste veckan att jag tänker mycket på mat. På vad jag ska äta till lunch, mellanmål eller något annat. De gånger jrag försökt bantat har jag också gjort det, men på ett annat sätt .Då har det varit mer jobbigt tänk om mat. Tex "ååh vad jag vill äta choklad men jag får inte." mer så.

Nej, nu ska jag slappa lite, och plugga, men ja skriver mer sen! =)



söndag söndag

så vart det söndag igen! Det är alltid något speciellt med söndagar tycker jag, hur man än spenderat helgen är man trött och slö. iallafall jag. Trots det, eller just därför, tycker jag det är så skönt att träna på just söndagar. Det blir bodybalance sedan, ska blir riktigt härligt med en kombination av styrka, smidighet och avslappning!

har just ätit lunch slash mellanmåli form av ett ägg. Jag börjar bli förskyld nu, nästan är täppt och halsen gör ont, så jag får inte i mig så mycket. Hm, borde nog ta det lite lugnt på träningen då.. åt rostbiff och ost och paprikarullar till frukost. Ost och paprikarullar är verkligen jättegott! det är bara att snurra in en bit paprika i en ostbit. Mmm älskar den kombinationen!

Hahah, måste berätta om min dröm inatt! Jag drömde att jag gick till frysen och tog ut en massa glass. jag bara åt och åt och åt, och när det tog slut nog jag något annat sött istället. Tills jag kom på mig.. Jag får ju inte äta glass, det är alldeles för högt GI! haha, jag fick nästan lite panik i drömmen. Ni vet, som när man ser hela sitt liv flimra förbli. ungefär så var det. Börjar jag bli glalen kanske? ;)

Hej

har inte varit i närheten av en dator idag förren nu..
Dagen har varit bra, har vart i skolan EN KVART. Alltså åkt över en timma varje väg för en kvart. känns löjligt. Iallafall hämtade killen mig vid bussen så vi gick och handlade. Köpte mig även en klänning efter som jag vart duktig och gått ner ett kilo plus 4 c, runt midjan! Wiie. Och det kan bara bli bättre!

Vi köpte tacos idag. För mig blev det tacosallad men det var lika gott det! Till fredagsmys smälte vi mörk choklad med lite grädde och la i en form med nötter. Riktigt gott, men jag märker att jag inte kan äta det varje kväll.. Det är för gott ;)

Ingen motion alls idag, men vi ska gå en långpromenad imorn är det tänkt, det ska bli riktigt kul och mysigt :) Förena nytta med nöje, jag gillar promenader. Om det är fint väder iallafall, haha.

Jag gick inte ner så mycket som jag lästandra gjort första veckan. Iförsig var jag ute den tredje dagen och då blev det 5 cider. riktigt dumt! Så man kan väl säga att jag börjat om nu. Förhoppningsvis blir det bättre resultat nästa vecka! Men jag är ändå nöjd, jag menar, det har inte varit jobbigt någon gång alls om jag ska vara ärlig! (bara ångesten efter utekvällen..)

Jag funderar, ska jag skära ner på mjölkprodukterna jag äter/dricker..?  Hmm..
Kram / S

Ibland blir jag tokiig!

Idag har inte varit en så bra dag. Inga konkreta svar på varför, men det har vart kämpigt. I skolan gick det jättebra, åt min fiberhavregryn till frukost, och glömde mellanmålet hemma men jag höll mig bra fram till lunch ändå! tänka sig, det gjordej ag aldrig förrut när jag hade rätt mycket sylt på min gröt. Jag inbilliar mig att det är därför iallafall. Åt min goda omelett till lunch.

nu har jag precis ätit en god och enkel kycklingsallad. Det enda jag hade i var isbergssallat, gurka, paprika och rödlök. Till det hade jag tärnade kycklingbitar och gjorde en dressing på matgrädde, majonäs och kryddor (salladskrydda, oregano och citronpeppar). Supergott!

Vi diskuterade GI på lunchen.. en kursare påstår att jag inte alls ska äta mejerivaror under "fast ett och två" och inte heller kaffe och ABSOLUT inte min havregrynsgröt.. jag blir så tokig. Man läser ju olika hela tiden.. Är det verkligen så dåligt med mejerivaror? inte vad jag förstått. Sen kan man ju vara olika hårt mot sig själv också. Kaffet vill jag heller inte vara utan, fats jag vet ju att kaffe inte är nyttigt alls.

Skillnaden är väl kanske att jag, till skillnad från min kursare som ska hålla på med GI en månad, har tänkt mig att lägga om mina kostvanor inte bara nu utan också i framtiden. Jag vill börja ett hälsosammare liv, och gå ner i vikt, men jag vill må bra på vägen dit. Jag har mått så dåligt när jag gått på andra dieter, tro mig, och jag vill inte må så igen. Så jag gör det bästa av min situation, tar jag ifrån mig chokladen kan jag väl ändå få ha kaffet kvar? ;)


Så jag blir lite dämpad idag och funderar på om min GI-diet verkligen kommer göra skillnad. Hoppas hoppas. Imorgon är det vägning! Nu ska jag snart iväg och gå påbodypump. Hoppas det går bra även att jag inte får i mig kolhydrater. men förrut i veckan när jag gick på bodybalance och core gick det över förväntan!

Kram / S
 


"snabbmat" till kvällsmat

ikväll orkade jag inte göra något särskillt till mat. Jag var ju tvungen att ta någonting, men tyckte det var roligare att titta in Grammisgalan, så jag tog lite keso, skärde upp några bitar korv och några fetaosttärningar. Jag hade verkligen ingen inspiration till att fixa något trevligare ikväll!  Sedan var äggen slut också.. J

ag brukar koka många ägg åt taget, så många det går i äggkokaren, jag tror det är 8 stycken. Då har jag frukost/mellanmål/kvällsmat eller vad jag vill några dagar framöver. jag orkar då inte koka ägg innan jag ska upp till skolan! Ikväll gjorde jag en omelett till skolan imorgon också. Praktiskt att göra det på kvällen så man kan sova ännu lite längre!

Imorn får det nog bli fiberberikad havregrynsgröt till frukost.. jag är inte helt övertygad om att det är en bra frukost för GI, (Hallåå? havre typ Är kolhydrater) men det ska tydligen inte vara så farligt. Ska ta lite linfrö på, det är bra, det sänker GI.

det är lite svårt med vad man kan äta och inte kan äta tycker jag. Eller, egentligen kanske inte, men det blir svårt ändå. Absolut här hemma där vi är tre stycken, och bara jag äter helhjärtat efter GI nuförtiden. blir oftast att jag får äta köttet de äter, men med grönsaker till. Det är iförsig inga problem, men tråkigt i längden. Ska läsa lite nu ikväll i Aftonbladets GI-bilaga från veckan, och hoppas jag får min bok snart. Jag har bestället Paulúns bok om en GI månad. Den ska tydligen vara väldigt bra och ha många bra recept. Sedan finns det ju mycket på internet också men.. det är lite knivigt det här.

Jag vill så gärna lyckas. Mitt första mål är tio Kg. Då är jag Nöjd, men nöjd kan alltid blir ännu nöjdare ;) Fast just nu skulle också fem kilo göra mig glad, för då vet jag att jag är på väg någonstans. Det har aldrig varit så innan. Men jag tror på GI! Jag har inte varit sötsugen eller överdrivet hungrig någon gång under den här veckan, och DET är något stort för mig!

Kram / S

Dagens mat

Hej!
Det är viktiga att äta ofta när man äter enligt GI. Egentligen är det bra om man kan äta cirka fem sex gånger om dagen, med cirka 3 timmars mellanrum. Men ibland finns dagar det inte riktigt hinns med.. Som idag tillexempel. Jag har jobbat, och det blev lite slängandes fram och tillbaka mellan två jobb så jag fick aldrig någon riktig rast. Bättre imorgon när jag börjar plugga igen!

I morse gjorde jag jättegod frukost, eftersom jag började sent och hade tid. Det blev stekt ägg med några skivor stekt bacon till,med en klick keso, liten överbliven bit Brie och några feta-tärningar.  Mmmm det var gott det! Tänk att man kan äta stekt ägg och bacon PLUS att det är nyttigt!

Till mellanmål blev det en näve nötter. Jag köpte en stor hink med nötter och torkad frukt för ett tag sedan. Det är jättegott med torkade tranbär, men kanske inte sådär väldigt GI vänligt.. Men några styken går bra, eftersom nötterna har såpass lågt GIvärde!

Till middag blev det rådjurskött och grönsaksmix med ärtor, blomkål och brysselkål. Helt okej, med örtsalt och keso till. Får äta något till till kvällen, men inte ägg hade jag tänkt mig. Jag har ätit minst två ägg varje dag nu sedan i fredags, och egentligen gör det mig ingenting, för jag älskar ägg i alla dess former, men jag är rädd för att tröttna, det är ju så gott och nyttigt!

Nu ska jag dricka vatten, det är viktigt att göra är man går på GI!

Kram / S


Nytt år, nya tag

Hej! Kul att du kikade hit.
Det här är min blogg som ska hjälpa mig nedför viktbacken är det tänkt. Jag har alldeles för länge gått runt och bärt på för många kilo, men nu ska dem bort!

Jag har testat allt från pulverdieter, fruktdieter och slaviskt räknat kalorier. i perioder. Men i ingenting har fått mig att gå ner i vikt  OCH hålla vikten där. Jag har läst på om vikt och hälsa och bestämmt mig. GI-metoden blev mitt val.

Sedan andra januari har jag tagit bort nästan alla kolhydrater och istället ätit mer kött, grönsaker och fett. Och vet ni vad? Jag, den obotliga skåpråttan som åt allt jag kunde komma åt, har inte varit i skafferiet och ätit En Enda Gång! Är det inte fantastiskt så vad?!

I min blogg tänkte jag skriva lite allt möjligt, om hur det går med min vikt, vad jag äter och mina funderingar. För om det är något jag har så är det funderingar, haha. För mig låter det helt sanslöst att jag får äta GRÄDDE och creme fraiche. Jag antar att det är min gamla kaloridjävul som inte riktigt flyttat ut ur mitt huvud ;)

På fredag har jag hållt på en vecka, då ska jag väga mig och hoppas hoppas hoppas att det iallafall kan synas liite på vågen!

Kram / S

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0