surt som socker..

Ja, surt som socker heter min blogg därför att socker ÄR surt. Inte smaken surt, utan surt för dig. Inte bra för dig med andra ord!

Idaag är jag glad. haha. Vet ej varför, men är på bra humör! Har jobbat iförsig, men det har gått bra. Jag ser varje dag som ett lyckande om jag har lyckats hålla min kost och göra vad jag planerat att göra! Som jag gjort idag. Jobb och tränat. Kanon!

Några små tips om man vill gå ner i vikt och må bra är att dels planera sin träning. Jag brukar tillexempel planera träning en vecka i förväg. Då vet jag ungefär vad jag har att göra, kalendern är bokad med det som ska bokas, och jag ser då luckor för träning. För mig är det bra att veta att "på torsdag ska jag träna" även fast det bara är måndag! Sedan tror jag träningen mer blir av, om man är en sån som gärna slipper undan ;), om man faktiskt skrivit ner det i kalendern och bokat långt innan!

Det andra tipset är att äta när man blir hungrig! När man känner att man börjar bli det och det var ett tag sedan man åt sist, ska man försöka äta på en gång. Då blir man inte tokhungrig och skulle kunna börja äta på stolsbenet om det var det närmaste. Man gör heller inga kloka val när man är tokhungrig tycker jag.. Så, börja laga mat när du börjar bli hungrig, eller kanske när du BÖR bli hungrig, så är maten klar lagom tills magen skriker efter energi! ;) Var det istället inte så länge sedan man åt ska man försöka ta ett glas vatten, eller gärna te (varm dryck mättar mer).

Nej, nu blir det kvällsmat! Kram

todaaay is gonna be the daay..

haha har fått låten på huvvet! Jaja.

Helgen har varit bra, har inte hunnit med något bloggande.

Jag har ätit bra mat hela helgen, trots att jag knappt vart hemma. För det är då jag tycker det är svårt.. Min pojkvän bor hemma med sina föräldrar, och man vill ju inte vara "jobbig" även fast jag kännt dom hur länge som hellst =P Jag blev så glad när min pojkvän hade vart å handlat  GI-mat speciellt till mig, plus lagat mat med sin mamma som han visste jag kunde äta. SÅNT betyder massor <3

Iallafall.. En jättegod sak att ha till maten är lite tjockare rivna morrötter med nötmix öppepå! Det finns ju speceilla salladsmixar med nötter tillexempel. Det är jättegott, PLUS att man får i sig bra fetter och nötter sägs hålla mättnaden länge med!


Dagens mat:
Frukost: Fil och ägg
Mellis: Avokado
Middag: 2 hamburgare och ett ägg
Kvällsmat: några ostskivor.. =P

stod mig jättelänge på middagen, så jag var inte hungrig sen på kvällen!

Smygvägde mig idag.. tre hekto har jag gått ner. Alltid något ,men jag gillar inte att stå på samma vikt såhär länge..! Jag vill ju bli smaal nuu!!

A och O med GI

Det är A och O att man äter ofta när man äter enligt GI-metoden. Det har däremot inte jag gjort idag.. VIlket har resulterat i att jag varit småsugen på socker hela dagen.. Suck. Inte ens vatten, som brukar funka, funkade. Jaja, nu är det bara kvällsmat kvar, imorn ska jag vara bättre!

Åt jättegod omelett till frukost. Ett tag åt jag hur mycket omelett som hellst, men har inte gjort de på ett tag.. Så det var verkligen jättegoott idag! Jag gjorde en med champinjoner och ost i. Till hade jag lite creme fraishe bara. 

middag blev kokt lax med grönsaker. Gott det med. Jag gillar lax, och de där potionsförpackningarna som finns är så smidiga! 

Var på bodypump idag. Det var kul. Börjar känna att jag snart kan öka lite  i vikter, och då vet man ju att man lagt i.  

Är visst inte ledig imorn iaf. Hoppar in och vickar :) Så det blir skolmat för mig imorn. Hoppas inte det är någon kolhydratsbomb!

Kram

Onsdag och veckan är slut..!

Nja, nästan iallafall. Ingen skola/jobb tills på tisdag.. Gött och behövligt! ;) Ska bara jobba liite imorn.. annars ska jag bara ta det lugnt tror jag. Hemmamys med älskling och träffa några tjejkompisar blir helgens planer!

Känner ni hur vårkänslorna kommer? I mig pirrara det nästan, jag är så glad för att våren verkar vara påväg! Och lika ledsen blir jag de dagar jag vaknar av minusgrader! Men solen gör mig glaad! Och i vår ska jag förändras. Jag har faktiskt börjat säga/tänka NÄR jag blir smal istället för OM. Det är en stoor förändrig i mina tankebanor.. Men jag har nte börjat köpa för små kläder än, haha. (det finns en anledning... Jag tror det är roligare att köpa de när de minde storlekarna passar helt enkelt! )

Dagen har gått bra matmässigt. Har inte vart så hungrig de senaste bara. Men sånt går ju i perioder.

Dagens mat:
Frukost: Keso och kanel
Lunch: Kyckling och broccoli
Middag: Köttfärsröra med tomat och lite blandade grönsaker och champinjoner
Mellis: En liiten bit 80% choklad till kaffet
Kvällsmat: Tonfiskröra med ett ägg

Har druckit citron/limevatten hela dagen. Det är så gott och enkelt att ta med på flaska med, som jag brukar göra till skolan. Men nu har ja köpt ny patron till sodastreamern så det blir ännu godare och "lyxigare"! :)

Kram!

En så bra dag!

Idag har jag, trotts allt, haft en riktigt bra dag! Började som sagt med träning som tusan. Det känndes så bra efteråt..! Tätt följt av fika och sedan hem och grejja. Lugn men perfekt dag! Helt i GI-anda.

När jag fikar, något jag gör ofta, så brukar jag bara köpa en kaffe, och det kan bli två koppar med, hehe. I kaffet har jag lite mjölk bara. Det tycker jag räcker, och det är tyvärr svårt att få en fika GI-vänlig om man ska äta något. Mycket är ju mackor eller kakor. Sallad brukar ju finnas, och det är ju bra om man vill ha något men inte vill vara besvärlig och beställa en macka utan macka ;)

De sista dagarna har jag haft sockersug, för att jag småslarvat lite grann. Nu är det helt borta igen! Skönt!

Dagens mat:
Frukost: En hamburgare och två stekta ägg
Mellis: Några koppar kaffe..
Middag: Ett kycklingbröst med sallad och dressing
Mellis: Parmesan-chips
Kvällsmat: ett ägg, en halv burk makrill oc några fetaostbitar. Jag älskar plockmat på kvällen

God Natt på er

Rejäl GI-frukost!

Idag tog jag en långfrukost med mig själv, haha. Den bestod av två stekta ägg och en stekt hamburgare med ost på.Mmm vad gott det var! Det står jag mig länge på också. Vad GI är bra egentligen, för undra hur många mackor de behövs för att stå sig lika länge. Måånga. Och då mår man, eller iallafall jag, illa på köpet.

Om en timma ska jag ner och spinna. Jag gillar att kunna träna på förmiddagen när jag väl är ledig! Man känner sig så fräsh och nyttig hela dagen då tycker jag! :) Så ett kort pass spinning och sedan core blir det idag!

Ett bra GI tips är att göra en kanna citronvatten på morran och ställa in i kylen. Då har man gott vatten hela dagen, och det sura i citronen sänker också GI litegrann. Perfekt! Fräsht är det också. Och lite roligare än att dricka vanligt kranvatten ;)

Jag har stått still i vikten det sista, så jag har lovat mig själv att jag ska göra what it takes för att iallafall ha gått ner lite tills på måndag. Hoppas jag lyckas! =)

Kram på eer!

Är inte på humör..

Idag har jag åkt bergochdalbana känns det som :P Lite upp och ner i humöret om man säger så. Jaja. "things goes wrong, life goes on" Har inte haft någon större matlust, dåligt jag veeet, så min mat idag har varit:

Frukost: En knapp halv GImacka med ost och paprika
Lunch: Lite kyckling och några skivor gurka
Middag: En hamburgare och lite broccoli
Kvällsmat: En skinkbit och ett ägg

Var på nya combaten idag. Det var däremot skojj! Jag tror jag behövde få ut mina aggresioner jag har innombords..! ;) Imorn morron blir det spinning och core. Herrejesus, det kommer bli jobbigt!

God Natt*

GI-bröd!

Gjorde ett bröd idag. Det blev riktigt bra faktiskt. Väldigt bröd-likt. Det gräddades i micron också, hur bra som hellst! =) Hittade de grundläggande receptet på kolhydrater i fokus men ändrade en del här och där.

GI-bröd i micron
Smält ca 20 g smör. Vispa 2 ägg med lite salt tills det blir fluffigt. Rör vid sidan om ihop 3,5 msk fiberhusk och 1,5 tsk bakpulver och valfria kryddor. Vänd ner den torra blandningen och smöret i äggen försiktigt och tillsätt en näve riven ost. Häll ner i en microtålig form (jag använde ett använt diskat smörpaket)och låt stå i cirka tio minuter. In i micron med den i cirka 3 minuter. Då ska brödet ha lossnat perfekt från formen =)

Visst verkar det enkelt? It is =)

Det fick bli kvällsmat idag, men det räcker gott och väl till frulle imorgon med!

Träningen gick förövrigt super! Känns så bra när man känner att man blivit liiite starkare sen sist!
God natt!

GI kycklingspett!

Lagade världens godaste kycklingspett idag! helt gi-vänliga! marinerade små kycklingbitar i marinad med olja, curry, lite light äpplesaft och lite mer kryddor. Sedan sätte ja på de på spett och snurrade en baconskiva över. In i ugnen och jisses så gott det blev! Till det hade vi dressing gjort av creme faiche, osockrat äpplemos och curry. Hur gott som hellst verkligen! Blev några över så det blir till lunch imorgon, hihi.

Har kikat runt en del efter bröd-recept utan kolisar. Inte för att jag egentligen saknar bröd så mycket, men för att jag vill ha något annat att äta till frukost/kvällsmat. Hittar några olika bra, ska se om jag hinner testa något idag!

Ikväll ska jag träna. Bodypump :) Ska bli skojj, känner att jag inte riktigt orkar, men det brukar ju som sagt vara kul när man väl är där! (och efteråt!)

gi-tips everywere!

Kom just hem nu. Jobbat sedan 14 idag. Pust. Äntligen kan jag sitta ner och ta det lugnt. Har inte blivit mycket sånt idag. är redigt tom i huvudet alltså ;)

Men på ett helt vanligt kalas kan man få Gi-tips! var buffé idag som bjöd på massa smaskens. Jag hann faktsikt äta lite ;) Hur som hellst serverade vi chips till fördrinken. Men inte vilka som hellst.. Det var riven parmesanost som smälts i ugnen. Blev som små tunna "kakor" av smält ost. Jättegoda var de! Fick med mig några hem så jag tänkte  att det är ju en bra sak att ha till kaffet tillexempel, för jag tycker det är riktigt gott med något att äta till kaffet, hihi =)

nej, orkar inte mer nu haha. Kan ju berätta att vi frossade i räkor igår kväll :) Tänk att något så gott kan vara så nyttigt! Inte var de så värst dyra nu heller. Bra :) För min del blev det ingen färskt vitt bröd, utan avokado istället. Avokado, räkor, majonäs och aioli. Mums!

God Natt!

Snart heelg!

Åh vad skönt det ska bli! Tänkte ta en riktigt lugn helg egentligen, men det blir jobb hela lördagen. Jaja, så går det!

Kesoplättarna jag gjorde igår blev nästan ännu godare idag! Värmde några till frukost idag. Yummiie!

På måndag ska jag börja äta väldigt strikt GI igen, efter mitt mini-uppehåll med skolmat. Jag äter iförsig bra nu med, men måndag ska jag börja riktigt strikt är det tänkt. Nu ska jag komma till ketos-tillståndet igen, känner att inte riktigt varit där de senaste. Iförsig gör det ingenting att jag går ner i lite långsammare tempo egentligen, men jag vill ändå känna att något händer! Så på måndag bruuds

Dagens mat!
Frukost: två kesoplättar
lunch: 2 hamburgare och brocoli med lite dressing
middag: falukorv (hittade en bra!) och wokgrönsaker
kvällsmat: ett stekt ägg.

å däremellan två kaffe, som man ju inte klarar sig utan, haha.

Nej, nu blir det sängen för mig.

Kesoplättar

Idag har jag testat att göra kesoplättar. jag gjorde de av
x   Ett halvt stort paket orginalkeso
x   två ägg
x   2 msk dinkelmjöl. (är inte de bästa, men bättre än vetemjöl och det är ju en rätt liten mängd)

sedan kan man ha i vad man vill egentligen. Jag hade ost, pesto och skinka i ena halvan, och kanel och lite rivet äpple i andra halvan smeten. Jag rekomenderar INTE att ha ost i för att det blev någon in i h...vete svårt att steka de! De är svåra som de är, man måste steka länge på första sidan för att de överhuvudtaget ska gå och vänta på. tänk er då med ost i som klippar i pannan. Ingen bra idé. Men gott blev de! =)

Så dagens:
frukost: liten skål fil
lunch: kycklingsallad
mellis: kaffe med skummad soyamjölk
middag: köttfärssröra
kvällsmat: kesoplätt

ingen vidare motion idag. Blev ingen hemma träning heller, precis som jag misstänkte :P

god natt!


Underbaar lunch!

Orkade ju som sagt inte ta me nån mat te skolan idag.. Men det gjorde då ingenting, jag kötpe världens godaste sallad istället! På många salladsbarer finns det ett välj själv-alternativt, perfekt för oss GI-are! Några kronor dyrare kanske, men det är det värt! I min sallad idag hade jag allt från paprikamix, groddar, soltorkade tomater till kyckling och isberg. Riktigt gott!  Till det en god vinägrette. yimmie!

Ingen träning idag.. Behöver ju en dag ledig imellanåt, men jag kommer antagligen inte hinna till gymmet förren på söndag. Känns lite värre :P Men funderar på att dra fram min yogamatta och iallafall få något gjort! Vi får se. Just nu känns det inte som om jag orkar..!



Det dalar..

Skriver inte så mycket här.. jag är inne i en period dels där jag själv är lite opepp på det mesta, och nu har även en privat sak kommit och gjort mina vardagliga bekymmer till rena leken :P

Men iallafall.. jag tränade både idag och igår, vilket jag inte hade någon luts med alls..! Det var faktiskt mammsen som på ett "snällt och demokratiskt sätt tvingade mig", haha hon är för söt. Och efteråt kändes det faktiskt väldigt...  bra! ååh ibland hatar jag när det blir så av ren principsak! Men jag får tacka henne!

Idag var jag på pump och core. snacka om att jag är trött i axlarna! Jag har inte styrketränat på ett sånt sätt på över två månader nu.  varför vet jag inte men hur som hellst är jag tröött .. så det blir nog vila några dagar nu.. om jag inte går ner en snabbis imorn med..hm.

Maten idag.. :
frukost: Ett ägg och en avokado
Lunch: Laxbiffar och potatis och sås, salladsmix
Middag: Lax med gurka och paprika (haha, jag har inte tänkt på att jag åt  typ samma förren nu! haha) 
Kvällsmat: ett ägg och en halv makrillsburk.

Fisk dag idag då.. det är ju nyttigt. Idag orkade ja inte göra lunch till imorn så det får bli köpesallad från sevan eller nåt.

Hoppas det varit en bra dag för er!

GI- dagens

Dagens mat:
frukost: två ägg och några skinkbitar
Mellis: Kaffe m soyamjölk
Lunch; en avokado
Middag: Kassler och kokta grönsaker
Kvällsmål; två hamburgare och ett ägg
Träning: allt som allt 2 h promenad och en timmes Babybalance.

Veckans träningsupplägg:
Måndag: Combat

Tisdag: Pump och core
Varje dag ska jag se till att jag går promenader i minst en timme.

veckans planer: 
x Äta GI såklart, förutom lunch mån och tis (praktik). 
x Vara noga med maten jag tar med till min skola. Gärna något litet till, för jag blir hungrig på vägen hem.. ( Tips på nåt som kan ligga i väskan hela dagen utan problem? ), 
x Få in rutin på att gå på kvällarna, när jag inte går på morgonen till praktiken.

fyller på tidsnog =)



 


Gi-helgen

Hejhej!
Inget sprivande i helgen, men den har vart enligt GI endå! Har t.o.m fått min kära pojkvänn att se till att jag äter som jag ska! Jag måste ha någon som ger mig tips på vad jag kan äta när jag inte känner för att laga något i huvud taget! Sedan har jag haft ett sockersug utan dess like i helgen.. Men jag har hållt mig! Endast några jordnötter på bion slank ner, och dom var helt okej!

Annars har helgen bestått av långpromenader, tre stycken. Härligt! Det har varit sånt vårväder här, absolut idag! Ikväll blir det bodybalance, sedan väntar några dagar fulla med träning! =)

Nya tag på onsdag!

Gött med helg snart. bara imorgon kvar ..!

Idag har jag varit en GI-förrådare. Först blev jag sur därför att jag inte tycker jag borde gå upp 1,2 kg på en vecka genom att ha ätit ett mål mat om dagen som innehöll mycket kolhydrater. Men men, det får jag ta, och ta nya tag på onsdag när jag slutar med det. Men sedan blev jag så sugen, det är ju inte konstigt efter alla kolisar, när de andra åt glass.. Jag trodde jag skulle kunna äta en liten bit, men icke. Det blev en hel del, alldeles för mycekt för mig just nu.! Men det är väl bara att gilla läget ändå, nu är det ändå gjort. Blir ett träningspass imorn som straff ;) och i en bok stod det att alla kolhydrater är borta på morgonen efter, så imorn vaknar jag väl gott :P

Dagens mat! (som ja skämms för)
Frukost: tonfisk och sallad
Lunch: Makaronilåda
"Mellis": Vaniljglass:/
Middag: Lax med wokgrönsaker
Kvällsmat: Ägg och 2 ost och skinkrullar


Skolmaten!

Jag måste gå klaga.. idag serverades potatissoppa i skolan där jag är. Potatissoppa som endast bestod av potatis och redning (och porjolök). KolhydratsBOMB verkligen. Tråkigt! Inte bara ur GI-synpunkt utan för att jag faktiskt anser att barn ska äta kött varje dag i skolan. varför inte lixom?!

borde äta någonting nu men har ingen lust.. =P blir nog enkopp té istället. Inte bra men men.

annars har jag ätit idag:
frukost: makrillsburk och avokado
lunch: som sagt, potatissoppa
middag: sallad med hamburgare och tomatpesto, gottgott!
Mellis: Kaffe? =P

ingen träning idag, bar en timmes promenad. Härligt var det =)

GI tips!

okeej, idag har inte vart nån speceill dag alls .. :P praktiserat/jobbat och tränat. maten ser ut såhär....

Frukost: en burk tonfisk, en avokado
Lunch: fiskburgare utan bröd med potatismos(fatta längesen jag åt det?! Får göra blomkålsmos nån dag för de va änna gott =)), gurkdressing och grönsaker.
Mellis: en liten smoothie, gjort på papaya, ananas, lite hallon och mjölk/gräddebandning
Kvällsmat: En avokado

Så har jag gått ett bodybalance pass. Precis lagom med all den träningsverk jag haft idag ;)



också nåra GI-tips jag klurat ut!
- Läs på! Läs på innan och under du går på GI/LCHF därför att det får dig att förstå vad som faktiskt händer med kroppen när du äter som du äter. Att läsa på innan bidrar och till att du blir peppad när du läser om alla som lyckats ;)
- Planera! Gör lunchlådor i förväg, planera maten tills imorgon och koka flera ägg på en gång så du har!
- Ät lagom! Både lagom storta potioner och lagom ofta (3-4 h). bara för att GI är nyttigt så kan man inte äta hur mycket som hellst av allt tillåtet.
- Träna! Det gör fett till muskler fortare, du går ner med i vikt och du mår bra!  


Dagens maat!

Tänkte hinna med en dagens mat också =)

Frukost: En avokado och blandad sallad
Lunch: korv stroganoff, ris och rivna morötter
Middag: Lax och wokgrönsaker, dressing på creme fraiche
Mellis: Kaffe med mjölk
Kvällsmat: Ett halvt paket bacon

Och så en timmes intensiv combat på det, så är riset borta, haha. För som sagt, jag måste äta det denna vecka!

Real fighters never loose

Okej, jag är hög på endorfiner och det var egentligen inte detta jag tänkt skriva, men jag måste..

Uttrycket Real fighters never loose stämmer så sjukt jävla mycket att det inte behövs sägas något mer egentligen. Bara man lägger manken till så kan man göra vad som hellst. Vad Som Hellst. Ger man sig faan på det är det omöjliga möljigt. Det ÄR så. Så om du till exempel vill gå ner 5 kg, 15 kg eller kanske 50 kg så kan du det. Bara den riktiga riktiga viljan, och ambitionen finns där. Är du en fighter förlorar du inte, that´s it. Och jag ska bli en fighter. Idag blev jag en fighter och nu jävlar ska jag slåss!!  Blod, svett och tårar, here I come! Jag är sjukt taggad!
fightas med mig!



( Behöver det tilläggas att passet idag var sjuuuukt tufft men kul? )


Nästa vecka-planer

Här sitter jag och inte gör nånting.. som resten av dagen..! Så det har inte blivit så mycket mat heller, eftersom jag inte gjort av med någon energi, haha. Åt resterna av min kebabsallad som köptes inatt nu på kvällen, det var riktigt gott :) Massa kebab, precis som det ska va! ;)

Iallfall försöker jag planera nästa vecka lite granna nu. Det blir träning imorn, onsdag, torsdag och söndag är det tänkt. Hoppas det blir så nu då, hehe. Med maten ska jag försöka äta så lite kolhydrater som möljigt, nu när inte skolan serverar fullkorn äns. Och jag måste äta.

Om jag går ner ett kilo i veckan fram till sommarn, är jag nere på min målvikt då. Sedan vill jag ju gå ner ännu mer egentligen, men det är en jättestor sak för mig det här. Bara dessa kilon jag har gått ner är en stor sak för mig. Det har peppat mig att jag faktiskt KAN. för det trodde jag inte för några månader sedan om jag ska var ärlig!

Ska soova nu, Kram!

Trött och glad!

Usch, idag är jag trött.. Var ute igår, och även om jag inte drack så mycket blev det sent :P Men jag är glad! Och peppad! En kompis jag inte träffat på ett tag tyckte jag hade blivit mycket mindre! Hon blev förvånad när jag sa att det var fem kilo, faktiskt! Sånt är alltid kul att göra, och det gör mig riktigt peppad nu! Nu jääklar..! =) Det var första gången någon sa det så rakt ut, och det kändes förhimla bra, haha.

Till frukost idag åt jag 2 ägg och en avokado, lagom tycker jag. Till middag blev det GI-gryta med köttstrimlor, champinjoner, lök, bloccoli och paparika. Gottgott =)

Nu till veckan har jag praktik igen, så det blir inte så mycket GImat på dagarna, jag äter pedagogisk måltid med barnen såå. Men det ska nog inte vara någon fara, ska vara extra noga på eftermiddagarna/kvällarna. =)

Nej, nu ska jag vila lite, haha. Hörs!

Minus på vågen!

Har inte varit hemma igår eller inatt så det fick bli vägning igår morse istället! Jag har gått ner ett kilo! Känns så bra, och nu äntligen är jag under den vikten jag lovade mig själv att aldrig komma över! Om ni förstår =P Det känns iallafall suuper!!

Annars har jag levt på ägg och sallad de sista dagarna, haha. Nejdå, men nästan. Lite fil också :P Hoppas pojkvännen har förslag på nåt riktigt gott till kvällen, vi får se :)

Hinner inte mer nu, ha en bra helg! Kram

Today is gonna be the day..

Varje dag tänker jag att "Imoron ska jag jag göra de och de bättre än jag gjorde idag". Det är både possitivit och negativt, jag har ju då alltid ett mål med morgondagen, men samtidigt, blir jag aldrig riktigt nöjd. Men det är väl så jag är, haha. Och varje dag ÄR faktiskt början på resten av livet, som nån smarting sa!

Jag har funderat på hur man ska göra min viktminskning lite effektivare. Jag känner att det inte går så fort som jag vill! Det är inte det viktigaste, men viktigt ändå lixom. Har bara kommit fram till att jag ska träna, eller iallafall röra på mig, så mycket som möljigt! Det gör att jag mår bra med, jag mår aldrig så bra som när jag kommer från gymmet med endorfiner hoppandes i hjärnan!



Dagens mat!
Fukost: En makrillsburk och en avokado
Mellis: En kopp kaffe med grädde
Lunch: Lyxomelett med riven ost, pesto, kassler och färska champinjoner
Middag: Kycklingsallad ute, med dressing som jag inte vet vad den innehöll :/
Kvällsmat: ett ägg, två skink-och-ost rullar 

Jag tycker jag äter precis som jag ska, men något gör jag fel? Eller? Eller är det min kropp som inte vill gå ner i vik kanske? Hm, konstigt!!


Hemmaträning!

skulle jag egentligen till gymmet, men det blev en fika med en kompis istället. Promenad själv är ju inte så kul när det redan hunnit bli mörkt ute, så jag satte ihop ett litet hemmaträningspass och körde istället! Det var riktigt skojj, och praktiskt! vad jag gjorde var :

  • bröstpress med hantlar. Låg på golvet och körde 3x10 "upp och ner" sedan  3x10 "ut och in", det tar även ryggen bra.
  • utfall med hantlar i händerna 3x10 på varje ben utan paus
  • grand plié 2:a med handlar upp och huvudet och ner igen samtidigt, superbra kombinerad övning ben/axlar! 3x10
  • tricepsarmhävningar, superjobbiga med effektiva! 4x så många jag orkar
  • rygglyft; 3x15
  • mage, olika övningar i cirka 4 minuter.

Blev en liten genomkörare, inte så mycket men bättre än ingenting alls! =)

Annars har dagen varit bra, ätit gott och nyttigt, hehe. Skriver mer sen!


Mmm!

Köpte jättegod pesto med tomat och basikika smak idag! GI vänlig med, innehöll 2,5 kolhydrater per 100 gram. Plus massa nyttiga fetter! Me like!

Haha, I dagens kropp och hälsa var ett repotage om den nya superdieten "Juicedieten" som man skulle tappa 3 kg på en vecka med. Visst, det är bra om man bara har tre kilo att tappa tills något speciellt, men man ska ju inte räkna med att de ska hålla sig borta sedan precis! =P


Dagens mat:
Frukost: Kesoröra med skinka, gurka och paprika
Lunch: Sallad med kyckling. mums!
Mellis: Avokado och soyalatte (soyalatten smakar lite nötigt tycker jag, jättegod men kostar tre kronor extra!)
Middag: Köttfärs och grönsaker i tomatsås
Kvällsmat: Ett ägg och en färsk champinjon.

GI är det ultimata tycker jag! Tänk, när man äter, är det inte köttet och såsen man tycker är som godast då? Det man kommenterar att Mmm så gott. För det är det ju. Vem säger att "åh vad god pastan blev idag, älskling"? Inte så värst många tror jag, så vi skiter i det tråkiga och äter det godaste! Det är ju det som går att ändra också, kött finns det tuusen sätt att tillaga, medans potatis typ.. 3 =P

Nej, nu blir det sängen för mig, låång dag imorn.
God Natt!


GI bra mot mycket!

Satt och funderade över en sak på tåget idag.. När man har Veckan med stort V (Står v för vrede kanske? (; ), brukar jag alltid ha ett sug i magen. Inte bara efter sötsaker, utan vilken mat som hellst, bara det är ätbart typ, och det verkar inte finnas ett stopp i magen. (Ja, ni förstår hur det brukar sluta.. :P Inte mår man bättre efteråt iallafall! ) Hur som hellst, har jag inte haft det suget sedan jag började med GI. Är det inte fantastikt?! För även om jag hade ätit "tillåtna" livsmedel under mina frossarstuder, är det ju inte bra ändå. Massa onödiga kalorier. Åh, jag älskar GI!

För även om jag inte har gått ner så mycket i vikt som jag önskar ( ÄN !) så mår jag typ tusen gånger bättre. Jag känner mig fräshare, snyggare (jag har ju ändå tappat 12 cm runt midjan och 4 kilon!), och mår bra helt enkelt. Och det är ju det som är det viktigaste, eller hur? För tids nog kommer jag gå ner min övervikt, men jag antar att det tar tid för mig bara. Och jag kommer må bra på vägen dit!

Ikväll ska jag åka och handla, så ska kika lite i mina GIböcker efter recept nu! 

ciao!
 

Dagens!

Idag har varit en riktigt bra dag! Har inte känt något sug eller varit särskillt hungrig, något jag gjort emellanåt de sista dagarna. Tror faktiskt det beror på fettet, det mättar ju bra!

Dagens mat:
Frukost: Ett ägg och lite keso med 2 skivor skinka
Lunch: Sallad med hamburgare och dressing på olivolja
Mellis: En avokado
Middag: Lax, broccoli och laxsås
Kvällsmat: en burk makrill, några osttärningar och lite paprika.

Mums! Det är så gott att banta, haha. Läste ett fruksotrecept i Dr Agatssons bok. Man skulle ta keso på en brödskiva och kanel uppepå och sedan in i micron tills det bubbla. lät gott, eller hur? Det borde ju gå lika bra att göra på GI-brödet! Det får jag nog testa! På tal om de förresten, man måste ju kunna göra flera stycken och frysa in?

God natt, nu ska jag snart soova!

Fet mat idag!

Usch vad seg min dator har blivit förresten. hatar när det går segt, undra varför den gör det helg plötsligt. Får väl radera lite eller nåt :P irriterande hur som hellst!!

Idag har jag ätit massa fet mat, eller, massa och massa, en del. Fett var iallafall dressingen av olivolja och kryddor, avokadon och min middag som bestod av kall kokt lax med sås av majonäs, gräddfil och dill. Mums! Älskar verkligen lax, och nyttigt är det med! Man håller sig mätt länge på det med!

Det är viktigt att äta rätt när man sitter så mycket still som jag gör på dagarna. Därför har jag nästan alltid med mig en sallad till lunch. För även om man äter bra GI-mässigt, så kvarstår att man ska förbruka med än man får i sig. Och det är inte vidare mycket när man sitter still, mer än hjärnkapacitet! ;)

Har lite träningsverk i magen sedan igår. Känns rätt bra faktiskt! Ska ner en sväng idag med, det blir combat som vanligt.Jag tycker verkligen det är superkul! =) Till kvällen tänkte jag ta en makrillsburk, det är gott det!

på tal om det, jag läste att folk som lyckas med GI är de som planerar sin kost mest. Så tänk på det och planera i god tid, hihi.


Ännu en helg har gått..

Usch, helger går så fort! Nu sitter jag här igen, har inte blivit nått bloggande på ett tag.

Har just ätit middag, lax med broccoli och sås. jättegott. Lax är supernyttigt och supergott tycker jag!

Läste lite i min bok just.. Jag har funderat på varför jag inte gått ner så mycket det senaste, och fick reda på att man inte ska äta så mycket bacon, som jag gör. Man ska äta lite, och mager tydligen. Men när man steker bacon, visst kan man mycket väl äta ett helt paket då!:P

Provade lite kläder här om dagen. Gamla kläder som jag inte använt på grund av att de är för små tyckte jag.Men nu satt de faktiskt helt okej! Tror jag har gått ner mer runt magen än på vågen om ni förstår. Funderar på om det kan ha att göra med att jag faktsikt fått lite muskler också? (muskler väger mer än fett). Hm, jaja, jag vill ju gå ner på vågen med men egentligen är det ju faktiskt cemtimetrarna som spelar roll..!

Ska ta en powernap nu, ikväll blir det träning och TV-tittande. Hörs!

RSS 2.0